Het Baars College Eindigt in een Drama I

Mijn neven die rond oma Van Klaveren woonden, hielden allemaal veel van vissen. Zodra het visseizoen geopend was, gingen ze vast elke zondag vroeg op pad.

Ze hadden groten hoge vistassen en noemden zich.
Het Baars College.

De gevangen vis werd bij thuiskomst direct bij tante Dien of tante Cor schoongemaakt en verdeeld in vier porties.

Een flinke portie voor het gezin van  tante Dien, een flinke portie voor het gezin van tante Cor, voor oma een lekker visje en een portie voor de toen nog als enige getrouwde neef Jantje Maurer. Hij is getrouwd met Jans, samen hebben ze een dochtertje, de drie jarige Kokke*. Kokke is doof geboren en zal dus doofstom opgroeien.
Maar een ieder in de familie is stapelgek op Kokke.

 Jantje Maurer de jongste zoon van tante Cor, moet vandaag verstek laten gaan hij heeft een klus en een extra centje kan zijn gezinnetje wel gebruiken.

“Jans, heb jij nog aan Wim gevraagd of hij de voetbalpool voor me nakijkt?” Vraagt hij aan zijn vrouw. “Ja, hij heeft hem meteen in zijn binnenzak gestoken. ” Wil je trouwens brood mee voor als die klus wat langer duurt?” vraagt Jans zorgzaam.

Jantje die de krant zit te lezen, mompelt ongeinteresseerd “Ja, doe maar.” Zijn oog is gevallen op een artikel dat hem bijzonder interesseert.
“Hé Jans,” zegt hij tegen zijn vrouw, “Weet je wat ik hier lees? een arts in Zweden heeft twee operaties aan de gehoorwegen bij kinderen, met succes verricht.” “Meen je dat?” zegt Jans, die meteen achter zijn stoel staat en de krant meeleest. “Jan kijk nou, er staat een peperdure operatie, dat zit er voor ons toch niet in.”

“Och als dat toch eens mogelijk zou zijn voor ons kleine moppie.”
“Tweehonderdduizendgulden! jonge dat hebben wij in geen tweehonderdduizendjaar!.
Ze zagen een moment een lichtpuntje maar dat werd door de prijs die er bij stond weer razendsnel gedoofd.
|Jan schudt zijn hoofd, herpakt zich en zegt.

“Ik ga zo naar die klus Jans, fijn die boterhammen, hij geeft Jans een zoen op haar wang,  knuffelt de kleine Kokke en vertrekt.

Word vervolgd.

*Tante Corrie, haar jongste dochter heet ook Corrie maar wordt  Kokkie genoemd, de kleindochter heet ook Corrie maar word om verwarring te voorkomen Kokke genoemd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s