Driemaal Is Scheepsrecht II

“Wat ben ik toch een lul,” zegt Jan nogmaals.” “He Jan, dat kan toch iedereen gebeuren,” zegt Dien.
Als ze Jan tussen de glasscherven ziet staan, zegt
ze, “Zet jij nou effe een lekker koppie thee dan ruim ik die rotzooi wel effe op.”

Na de thee gaat Jan het tweede ruitje halen.
“Dien als jij het ruitje nou effe op zijn plaats houd, dan tik ik de glaslatjes er tegenaan.” Dien houd het ruitje tegen, ze geeft de glaslatjes en de spijkertjes één voor één aan.

Terwijl ome Jan met half dicht geknepen ogen, op het puntje van zijn tong staat te bijten, en voorzichtig de spijkertjes in de latjes tikt, kijkt Dien gespannen toe,

“Prima Jan, dat gaat goed,” zegt ze bij het laatste spijkertje, dan TIK en er zit een grote barst in de hoek van het glas. Tante Dien zegt meteen, “Klere, we gaan lekker Jan, dat word weer thee drinken.” “Nou ik dacht het niet, laat maar lekker zitte dat ruit, hier word ik echt stront ziek van,”schreeuwt Jan.” “Nee hoor Jan, ik ga niet voorschut zitten,” Bekt Dien hem meteen terug, haal het er nu uit, en dan zet je er morgen een nieuw ruitje in.” zegt Dien met klem.

Zo gezegd zo gedaan, Jan gaat de volgende dag met opgewekte tegenzin opnieuw aan de slag. Nu verloopt alles gelukkig wel goed, en zitten ze die middag trots naar hun nieuwe ruitje te kijken. Met voor zich een door Jan gezet kopje thee. want in de hele familie was één ding zeker Jan, zet de lekkerste thee.

Het ruitje zit er netjes in, als zoon Beppie thuis komt en de gang deur open laat staan, slaat de keukendeur met een klap dicht. “O, nee hè…….” zegt Jan helemaal in elkaar krimpend, maar gelukkig het bleef hem bespaard, maar het scheelde weinig!

Een gedachte over “Driemaal Is Scheepsrecht II

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s