In Korte Broek en op Hoge Hakken

Armoede in de Jordaan

Tot hun zestiende jaar droegen Ank d’r jongens een korte broek. De meeste werkten dan al een paar jaar. De armoede was groot. Het is menigmaal gebeurd dat Piet niet naar school kon omdat hij geen schoenen had. En als ze schoenen hadden, dan waren dat altijd afdankertjes, die meestal veel te groot waren. Dit werd opgelost door er een prop papier in te stoppen. De jongens moesten soms zelfs op schoenen met hoge hakken van een oudere zuster naar school. Als je later aan Piet vroeg of hij dat toen niet gênant vond, zei hij altijd: “Ach, je moet maar zo denken, je was toentertijd de enige niet.”

Copyright Ⓒ 2016 – 2019 P. Schwank

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s