11 april 1888 – Opening van het Concertgebouw

Concert gebouw

„Goejemorgen baas!” “Goedemorgen Piet!”

“Zeg Piet, heb jij gisteren je band nog geplakt?” 
“Ja baas, dat is helemaal voor elkaar.”
“Dat is goed jonge, luister even … jouw route gaat vandaag door de van Baerlestraat.”

“Hou er rekening mee dat het Concertgebouw vandaag wordt geopend. Het zal daar ontzettend druk zijn, maar zorg dat je op tijd de waren aflevert, want mijn beste klanten wonen daar en die wil ik graag behouden.”

Opa was nog steeds slagersjongen, hij mocht nu in de gegoede buurten bezorgen en fietste vaak door de van Baerlestraat. Vandaag was het er wel heel speciaal. Hij had extra hard gefietst, om iets van het schouwspel op te vangen. Die weelde kon hij niet aan zijn neus voorbij laten gaan. Hij was even afgestapt om naar al die mooie koetsen en mensen met mooie kleding te kijken. Nou, dat was me wat! Later als hij er over vertelde zei hij tegen mijn vader: “Wat een weelde hebben die mensen, alles was goud en brokaat wat er blonk!”

Copyright Ⓒ 2016 – 2019 P. Schwank

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s