Einde

Maria Schwank van Klaveren

Met het einde van Mam haar leven is er ook een einde gekomen aan de verhalen van de familie van Klaveren.

Het was de bedoeling om alle zo typische verhalen van de familie van Klaveren die op iedere verjaardag weer op nieuw werden opgehaald niet verloren te laten gaan.

En de veranderingen die in één eeuw tijd in Nederland, en dan met name in de Jordaan hebben plaats gevonden te bewaren.

Toen Ferry tegen me zei, iemand zou die verhaaltjes  op moeten schrijven, zei ik laconiek. 
“O, dat wil ik wel proberen.”

Met in gedachten vijf A viertjes, ben ik aan de slag gegaan.

Het zijn bijna tweehonderd verhalen geworden en 650 A viertjes.

Ik wil graag een ieder die iets aan de verhalen hebben toegevoegd met name mijn oudste zoon Peter die me bij de eerste honderd verhalen enorm heeft geholpen de verhalen levendig te maken en de personen een karakter te geven, daarnaast mijn broers  zussen en zwagers die steeds weer vroegen heb je dit of dat al verteld.
Ik wil jullie hiervoor allemaal hartelijk bedanken.

En tegen die  gene die de tijd hebben genomen om de verhaaltjes te lezen zeg ik.

                                            DANK JE WEL

6 gedachten over “Einde

 1. Mooi om zo je familie geschiedenis te schrijven ik heb gewoon meegeleefd. Rietje en Peter en Marcel bedankt. Hartelijke groeten en vooral een goed 2021 wensen Cor en Doris

  Like

  1. Bedankt voor jullie lieve berichtje, ik zal het gaan missen, maar aan alles komt nu eenmaal een eind. Of zo als onze oosterburen zeggen, ”Alles hat sein Ende, nur die Wurst hat zwei” Prettige feestdagen en een Coronavrij 2021. Rietje

   Verzonden vanuit Mail voor Windows 10

   Like

 2. Lieve zus, het is een prachtig en omvangrijk document geworden! Ik vind de opzet ook zo mooi want het is heerlijk om in een ledig moment een verhaaltje aan te klikken, soms vanuit de tijdslijn of soms doordat mijn nieuwsgierigheid gewekt word door de naam van een familielid. Hier gaan we nog heel veel kwartiertjes veel plezier aan beleven. Super dat jij dit grote project op je hebt willen nemen en tot zo een mooi resultaat hebt gebracht. Onze dank is groot!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s