Het Gouden Huwelijksfeest, deel I

Op den zevende november 1944 waren Piet’s ouders: de heer Petrus Kornelis van Klaveren en mevrouw Anna Jacoba van Klaveren – Stakenburg 50 jaar getrouwd. Het feest zou bij Piet thuis aan de Jacob van Lennep straat gevierd worden en moest in het verband met de avondklok overdag plaats vinden. Om acht uur s ‘avonds was het namelijk spertijd en dan moest iedereen al weer thuis zijn. 

Voorbereiding

Al weken van te voren had de familie – met de materialen die ze nog hadden –  wat feesthoedjes, vlaggetjes en slingers in elkaar geknutseld. Voor de muziek zou Jantje van Corrie z’n gitaar meenemen, Henkie van Leen  z’n accordeon en Stienie van Stien d’r fluit.

Lekkere hapjes en drankjes daar was geen sprake van. Het was immers hongerwinter en de feestgangers zouden het moeten doen met een glas water en de man een paar Wybertjes. Ome Bep had namelijk tot ieders vreugde op de zwarte markt voor zeven gulden vijftig een doosje Wybertjes op de kop kunnen tikken.

De grote dag was aangebroken. ’s Middags om twee uur werd het gouden bruidspaar door de luid zingende en met vlaggetjes zwaaiende familie  ingehaald.

Klik hier voor het vervolg …

Copyright Ⓒ 2016 – 2019 P. Schwank

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s