Verzopen Visch op de Wijze van Rooie Cor

Snoekbaars

Vaak vroegen de klanten aan Rooie Cor hoe een bepaalde vis bereid moest worden.  Anne lette dan goed op en het duurde niet lang of ze kon ook precies vertellen welke vis op welke manier bereid moest worden. We laten Cor zelf even aan het woord.

“Pak een vischpan en smelt er een half pakkie boter in. Doe in een bakkie twee glazen water met wat zout en een uitgeperste citroen.
Giet een scheut van dit water bij de gesmolten boter en leg d’r een paar lekkere moten visch in.  Kabeljauw, schellevisch of leng, net wat in de aanbieding is. Snij twee uitjes in ringen en leg deze op de visch. Snij nog een citroen in plakken, haal de pitjes eruit en leg deze ook op de visch. Giet de rest van het water erop en laat de visch een half uurtje zacht stoven. Af en toe bedruppen met het vischvocht. Op het laatst nog effe een beschuitje fijn knijpe en effe laten mee stove. Gekookte piepers erbij en je vreet je vingers erbij op!”


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s